Lokale kanotoppers strijden met wereldtop in de eigen achtertuin.

Op zaterdag 19 april zullen de Nederlandse kanotoppers Bram Brandjes van kanovereniging Viking uit Amsterdam en Joep van Bakel van de Zwetplassers uit Wormer het tegen internationale toppers waaronder de huidig wereldkampioenen uit Spanje opnemen tijdens de 42ste editie van de Amsterdam Waterland kano marathon.

Beide heren zullen het op moeten nemen tegen een afvaardiging van het Britse kanoverbond, de wereldkampioen Emilio Merchan en ex wereldkampioen Manuel Busto, Italiaanse, Tsjechische, Hongaarse, Belgische en Duitse deelnemers allen uit de top van de world ranking. Om in dit internationale deelnemersveld te kunnen winnen zullen onze lokale kanshebbers dus wel een top prestatie moeten afleveren. Gelukkig hebben Bram en Joep in het afgelopen seizoen bewezen tot de absolute wereldtop te behoren. Joep van Bakel, die ook de winnaar is van de afgelopen editie, heeft op de tegenhanger van de Olympische Spelen, de World Games in 2013, een bronzen medaille weten binnen te slepen. De Watergangse Bram Brandjes lid van de kanovereniging Viking heeft in 2013 een vijfde plaats weten te behalen op de wereldkampioenschappen sprint. Hoewel dit een andere discipline is kan hij het de marathon specialisten zeer lastig maken door op Olympische snelheid de marathon te starten.

De Amsterdam Waterland Marathon wordt dit jaar voor de 42e keer georganiseerd door kanovereniging Viking uit Amsterdam Noord. Al jaren komen op deze race absolute wereldtoppers af voor de wedstrijd door het Waterlandse landschap. De race staat al die jaren al garant voor een spectaculaire race waar de Nederlandse kanovaarders zicht met de internationale top kunnen meten. Om 13.00 klinkt het startsein van de massastart waarmee inmiddels meer dan 100 kanovaarders tegelijk op het Noord-Hollands kanaal richting Monnickendam zullen racen. Daar vindt bij de sluis de eerste spectaculaire overdraging plaats, de kanovaarders zullen daar met de kano op de schouder langs de sluis moeten rennen om even verderop weer in te stappen. De tweede overdraging bij Ilpendam is nog spectaculairder omdat de kanovaarders hier met een korte sprint in het riet moeten varen om uit te kunnen stappen. Na een kort stuk rennen in een schapenweiland voert de race van Ilpendam terug naar Kadoelen in Amsterdam Noord.

De wedstrijd is bijna het gehele parcours te volgen per fiets of auto zodat toeschouwers geen spektakel hoeven te missen.

Voor updates tijdens en na de wedstrijd kunt u het beste op deze website de twitter updates volgen of het facebook evenement volgen.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *