Raceverslag: Succes voor Viking in internationale topstrijd.

De 42e editie van de Waterland Marathon is gewonnen door de Portugees José Ramalho na een lange intense strijd met een grote groep concurrenten.
Na een spectaculaire start op het Noord-Hollands kanaal leek het tot de eerste overdraging bij Monnickendam lang alsof er een kleine kopgroep zou gaan ontsnappen. In deze kopgroep zaten ondermeer Jose Ramalho, Emilio Merchan, Ivan Alonso en de Nederlandse Joep van Bakel. Maar door het veeleisende parcours met veel wisselende omstandigheden werden zij bij de tweede overdraging bijgehaald door een grote groep concurrenten.
De wedstrijd bleef hierdoor tot de laatste twee kilometer onbeslist en werd pas op het einde in een lange sprint besloten tussen José Ramalho en zijn Spaanse rivalen Emilio Merchan en David Rodriquez. Daarmee gaan de eerste punten van de wereldwijde “ICF classic canoe marathon series” naar het Iberische schiereiland mee naar huis.

De hoogst genoteerde Nederlandse deelnemer tussen het internationale topveld met 150 deelnemers was Bram Brandjes van kanovereniging Viking. Bram Brandjes wist landgenoot Joep van Bakel net voor te blijven en heeft de nationale titel marathonvaren daarmee verdiend. Ook bij de Veteranen en Junioren wisten Vikingers de nationale titels binnen te slepen. Pier Siersma eindigde als eerste Nederlander op de zesde plaats in de categorie Veteranen en Ruben Fontaine kwam als tiende binnen in de Junioren klasse.

De Waterland Marathon is wederom een groot internationaal succes gebleken met een groeiend aantal deelnemers en brede internationale belangstelling. Deze 42e editie zijn er wederom 30 deelnemers meer geweest dan vorig jaar, waaronder ook een groot aantal heren Junioren en dames. In deze klasses zijn het net als bij de senioren de buitenlandse deelnemers die de ere trofeeën mee naar huis hebben genomen.

De wedstrijd is mogelijk gemaakt met de steun van alle vrijwilligers en de sponsors Funderingstechnieken ‘ de Coogh, Kanocentrum Arjan Bloem en Nelo Kayaks

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *