Race info

De Amsterdam Waterland Marathon is een internationale kanowedstrijd waar zowel de grootste kampioenen als de fanatieke hobby vaarders door een uniek Hollands landschap strijden om de eer Nederlands oudste en grootste kanomarathon achter hun naam te kunnen schrijven.

De wedstrijd kent een zeer lange traditie en bestaat al 43 jaar. De marathon geldt als een van de toonaangevende wedstrijd in het internationale kanocircuit en is door de internationale kanobond uitverkoren onderdeel uit te maken van de ICF Classic Series Canoe Marathon. Als onderdeel van deze serie races zijn deelnemers in staat om punten te verdienen voor het alternatieve klassieke marathon wereldkampioenschap. De race geniet een steeds grotere internationale bekendheid en is geliefd om zijn klassieke racevorm in een uniek landschap met unieke Hollandse wateren.

De internationale bekendheid heeft gezorgd voor een groeiende buitenlandse deelname en een herwaardering van de kano marathon sport in Nederland. De Waterland Marathon biedt Nederlands talent de kans om zich te meten met internationale toppers in een vertrouwde omgeving.

Spektakel is gegarandeerd, de race kent naast een massastart ook twee uitdagende overdragingen. Overdragingen in de marathonsport staan altijd garant voor spektakel, in deze marathon zijn ze nog net weer wat spectaculairder. Nieuwsgierig? Schrijf je in onder het kopje Inschrijven of kom op 16 april kijken.